loading

Er zijn veel misvattingen omtrent krachttraining voor vrouwen. Zo zijn veel vrouwen bang dat ze te gespierd of breed worden. Of denken ze dat het niet effectief is om af te vallen en staan uren te zwoegen op de crosstrainer.

Maar het tegendeel is waar! Krachttraining is niet alleen heel effectief voor het krijgen van een strak en vrouwelijk lichaam, maar geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen en gezondheid. Daarnaast is krachttraining veel effectiever om af te vallen omdat spiermassa belangrijk is voor het verhogen van je stofwisseling. Voor elke halve kilo spierweefsel die je aankomt, verbrand je tussen de 35 en 50 calorieën extra per dag! Je hebt ook direct na je training meer profijt van een goede krachttraining in vergelijking met cardio, omdat je hogere energieverbranding veel langer doorgaat. Doe je alleen aan cardio dan duurt deze hogere energieverbranding ongeveer 30 tot 60 minuten. Na krachttraining duurt dit maar liefst 48 uur.

Je hoeft ook echt niet bang te zijn om breed of ontzettend gespierd te worden. Daar zijn de meeste vrouwen simpelweg genetisch niet toe in staat, omdat vrouwen een lage testosteronproductie hebben. Hierdoor ontwikkel je als vrouw een stuk minder spiermassa bij krachttraining, maar word je lichaam wel steeds meer gedefinieerd en gevormd.

Nog niet overtuigd? Meer voordelen van krachttraining zijn: het verkleint de kans op diabetes, je botten worden sterker, je heb minder kans op hartkwalen, minder rugpijn, minder kans op artritis, je wordt atletischer en je wordt een sterkere vrouw zowel fysiek als mentaal!

Redenen genoeg om vandaag nog te beginnen! Let’s go ladies

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *