loading

Een ijsbad of koud (af)douchen hebben vele positieve effecten. Dus wij dagen je uit! Probeer ’s ochtends eens je douchebeurt te eindigen met koud water. Niet teveel nadenken, gewoon de knop omdraaien! Nog wat extra motivatie nodig? Dit zijn de voordelen die door steeds meer studies worden aangetoond:

  • De kou stimuleert je bloedsomloop. Een goede bloedsomloop is belangrijk voor het leveren van zuurstof aan je hersenen en het verhogen van de toevoer van voedingsstoffen naar je organen.
  • Je immuunsysteem krijgt een flinke boost. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedcellen aan. Deze zijn onmisbaar bij het verdedigen tegen griepvirussen en infecties.
  • Het kan een positief effect hebben op je mentale gezondheid. Bij een koude douche of ijsbad komen er in een keer veel gelukshormonen vrij. Dit heet endorfine en zorgt ervoor dat de aanmaken van het stresshormoon cortisol wordt geremd.
  • Het kan ook de aanmaak van nor-adrenaline stimuleren. Dit is een stofje dat ervoor zorgt dat je je lekker opgewekt en gemotiveerd voelt.
  • Naast het vrijkomen van al deze fijne stofjes, stimuleert het ook je vetverbranding. Kou stimuleert namelijk je stofwisseling en activeert je bruine vet. Dit bruine vet verbrandt je schadelijke witte vet, waardoor je af kunt vallen

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *